Stap uit je vaste patronen

De weg naar verandering is geleidelijk

Toe aan wat nieuws? Last van sleur, maar je weet niet goed hoe je die kan doorbreken? Met een collega of partner in een vast patroon geraakt? Iedere avond op de bank met Netflix, terwijl je eigenlijk wel wat anders wilt doen, maar het komt er niet van?

In het tijdschrift Happinez (nummer 5) kwam ik bovenstaande afbeelding tegen, met de kop “Stap uit je vaste patronen”. Wat een goeie combi!

Wat in de afbeelding te zien is noemen we in de tekentherapie “Stromingsbeelden”. Dit is een techniek die bij uitstek geschikt is om te groeien naar verandering. Doordat je met de herhalende lijnen steun hebt aan wat er al is, kun je bij de volgende lijn een iets andere koers kiezen. Door steeds te herhalen (sterkt ook de wilskracht, want dat is altijd nodig voor verandering) groei je naar je nieuwe vorm.

Door op papier te oefenen met deze techniek, ontdek je nieuwe vormen en tegelijk oefen je geduld en doorzettingsvermogen. Dit nieuwe beeld wat je gemaakt hebt, sla je op in je onderbewuste. Als je bezig bent met oefenen met de stromingsbeelden, zul je merken dat je ook met kleine stapjes kleine veranderingen in je dagelijks leven aanbrengt.

In een therapiesessie kan deze techniek ingezet worden en op jouw persoonlijke situatie afgestemd. Het is een laagdrempelige techniek, iedereen kan het en het geeft een verrassend resultaat.

Wil je er meer over weten of ben je toe aan verandering? Neem gerust contact op!

www.tekenpraktijkinbeeld.nl/contact/

Leuk om even te kijken naar meer afbeeldingen van stromingsbeelden? Ze zijn te zien op:

https://nl.pinterest.com/hartandzool/stromingsbeelden/?autologin=true

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on print
Share on email

Meer weten over tekentherapie?

Neem contact met mij op.

Aangesloten bij beroepsvereniging Tekentaal:
De opleiding is geaccrediteerd door: